امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

تحقیق آناتومی هنجره و بیماری های آن

تحقیق آناتومی هنجره و بیماری های آن دسته: پزشکی
بازدید: 4 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 31 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 23

آناتومی حنجره حنجره در خط وسط گردن در حدود مهره های 36 گردنی قرار دارد حنجره از بالا به حلق و از پائین به نای منتهی میشود حنجره از غضروفهائی تشکیل میشود که توسط لیگمانها ومامبرانهائی بهم متصل میشوند و توسط عضلات داخلی و خارجی حرکت دارند

قیمت فایل فقط 13,000 تومان

خرید

آناتومی حنجره

حنجره در خط وسط گردن در حدود مهره های 3-6 گردنی قرار دارد.
حنجره از بالا به حلق و از پائین به نای منتهی میشود. حنجره از غضروفهائی تشکیل میشود که توسط لیگمانها ومامبرانهائی بهم متصل میشوند و توسط عضلات داخلی و خارجی حرکت دارند.
حفره حنجره شامل قسمتهای زیر می باشد:
1- مدخل حنجره: ‌متشکل از اپیگلوت در جلو ، آرتینوئید ها در عقب و چین های آری اپیگلوتیک در طرفین می باشد.
2- دهلیز حنجره : بین مدخل حنجره و طناب صوتی کاذب می باشد.
3- ونتریکول های حنجره : فضائی بین طنابهای صوتی کاذب و حقیقی در طرفین می باشند.
4- ساکول : یک حفره کوری در انتهای قدامی ونتریکول می باشد که حاوی غدد مخاطی فراوان بوده ورطوبت طناب صوتی حقیقی را تامین میکند.
5- ریما گلوتیس : شکافی است که بین لبه های آزاد طنابهای صوتی حقیقی قرار دارد.
6- فضای ساب گلوت : منطقه ای از زیر طناب صوتی تا لبه تحتانی غضروف کریکوئید را گویند
اسکلت حنجره متشکل از استخوان هیوئید و غضروفهای اپی گلوت ،‌تیروئید ،کریکوئید دو غضروف آرتینوئید می باشد.
استخوان هیوئید شبیه حرف U می باشد و در وسط، تنه آن ودر طرفین شاخ های کوچک و بزرگ قرار دارند و از بالا‌عضلات زبان و از پائین عضلات نواری ( STRAP ) و نیز غشا تیرو هیوئید به آن متصل هستند.
غضروف تیروئید از جنس هیالینی وشبیه سپر خمیده می باشد و متشکل از صفحه های چپ وراست ،‌زاویه خط وسط و شاخهای فوقانی و تحتانی در طرفین می باشد . شـاخ تحـتانـی در طـرفیـن به غضروف کریکو ئید مفصل میشود ( سینویال ) .در انتهای فوقانی زاویه خط وسط به جلو برجسته شده که به نام سیب آدم می باشد.
غضروف کریکوئید از جنس هیالینی و به شکل حلقه میباشد و تنه آن در عقب و قوس آن در جلو قرار دراد و تنها اسکلت حلقوی کامل حنجره است .
غضروف اپیگلوت یک غضروف الاستیکی به شکل برگ یا راکت است و ساقه آن در خط وسط از پشت به زاویه تیروئید در بالای کمیسور قدامی متصل است .
غضروف های آرتینوئید از جنس هیالینی بوده و به شکل هرم می باشد و در قاعده زائده ای به جلو به نام زائده صوتی داشته که لیگمان صوتی به آن وصل میشود ونیز زائده ای به خارج به نام زائده عضلانی دارد که عضلات تیروآرتینوئید و کریکوآرتینوئید جانبی و خلفی و اینتر آرتینوئید به آن وصل میشوند. قاعده آرتینوئید ها به سطح فوقانی تنه کریکوئید مفصل میشوند. غضروف های ریز کورنیکولیت ( Corniculate ) غضروفهای کوچک مخروطی شکل هستند که در راس آرتینوئید هر طرف قرار دارند.

عفونتها وتظاهرات بیماریهای سیستمیک د رحنجره

بیماریهای التهابی حنجره برحسب اتیولوژی شامل :
1- عفونی :ویرال ،باکتریال ، قارچی که میتوانند حاد یا مزمن باشند.
2- آلرژیک
3- بیماریهای اتوایمون
4- تروماتیک : شیمیایی ،حرارتی ، مکانیکال ( ضربه های داخلی یا خارجی )
تاریخچه در تشخیص عفونتهای حاد و مزمن بسیار مهم است و باید به عواملی مثل شدت و نحوه پیشرفت علائم ( بخصوص تنگی نفس ) و علائم و نشانه های سیستمیک و عوامل زمینه ساز توجه داشت .

لارنگوتراکئیت یا CROUP :

شایعترین و مهمترین عفونت حنجره است .در بچه های 3-1 سال و در ابتدای زمستان شایع است و به شکل اپیدمیک تظاهر می نماید . ویروسهای شایع عامل بیماری شامل پارانفلونزای 1و2و آنفلونزای A می باشند.
بیماری با سرماخوردگی شروع شده و سپس تب ، سرفه های خروسکی ( BARKING) ،تنگی نفس و استرویدور ظاهر میشود.ادم وتجمع ترشح در ناحیه کریکوئید ( ساب گلوت که تنگ ترین ناحیه راه هوایی کودکان است )وجود دارد.در مواردیکه CROUP بیش از هفت روز طول کشید یا در اطفال زیر یک سال ملاحظه شد ( کروپ آتی پیک نام دارد ) باید به فکر جسم خارجی یا همانژیوم ساب گلوت و آنومالی مادرزادی حنجره و یا تراکئیت باکتریال باشیم.
تشخیص های افتراقی کروپ شامل اپی گلوتیت حاد،جسم خارجی، تنگی های تروماتیک حنجره، تنگی های تروماتیک حنجره وساب گلوت و کروپ اسپاسمودیک میشود. آنومالی های مادر زادی حنجره، باتوجه به تاریخچه ،‌معاینات ، رادیوگرافی گردن وقفسه صدری از هم افتراق داده میشوند.
درمان کروپ شامل بخور سرد با دستگاه NEBULIZER همراه با آدرنالین RACEMIC ودگزامتازون (به شکل 0.6mg /kg , STAT ) و هیدراته کردن بیمار میشود.
در صورت دیسترس تنفسی( بالا رفتن CO2 خون ) و پیدایش علائم نورولوژیک ناشی از هیپوکسی و کاهش تعداد تنفس باید بیمار به ICU منتقل و انتوباسیون یا تراکئوتومی بعمل آید و انتوباسیون یا تراکئوتومی 3-2 روز باقی می ماند تا ادم ساب گلوت با درمان کاهش یابد وسپس لوله خارج میشود.

سوپراگلوتیت حاد (‌اپی گلوتیت حاد ) :

یک عفونت حاد باکتریال ناحیه سوپرا گلوت ( شامل قاعده زبان ) ،اپی گلوت ،چین های آری اپیگلوتیک وطنابهای صوتی کاذب )می باشد.
اتیولوژی آن هموفیلوس آنفلونزای B (80% موارد ) ، استرپتوکک هموکتیک A ،
استافیلوکک ها و گاهی ویروسها می باشد (‌ویروسها ی عامل عفونتهای دستگاه تنفس فوقانی ).
با استفاده از واکسن HIB در سالهای اخیر در کشورهای غربی شیوع آن کاهش یافته است .

فایل بدون منبع می باشد.

قیمت فایل فقط 13,000 تومان

خرید

برچسب ها : آناتومی حنجره

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر